Novinky

VÍNO UŽ NEMUSÍ BYŤ PRE HISTAMINIKOV TABU

Zloženie nášho vína ako potraviny, ktorú dodávame na trh je pre nás dôležité. Preto ho pravidelne kontrolujeme a dbáme na to, aby bolo zdravotne vyhovujúce. Jednou zo systematicky preverovaných zložiek je histamín, ktorého väčšie množstvo v potravinách môže vyvolať alergické reakcie. Žiaľ, u ľudí citlivých na prítomnosť histamínu v jedle býva jeho účinok zosilnený požitím alkoholických nápojov.

Všetky naše biele a ružové vína prešli procesom testovania v certifikovanom laboratóriu. Obsah histamínu v nich má hodnotu menšiu ako 0,0005 g/l, čo je hladina, ktorú znášajú aj ľudia s histamínovou intoleranciou.

Momentálne teda máme v portfóliu 20 druhov bielych a ružových vín, s ktorými si môžu bez obáv pripiť už aj milovníci vína s touto potravinovou intoleranciou.


Páčil sa Vám článok?

U